Nikkie by Nikkie Plessen collectie – Plagiaat?

Je telt pas mee in showbizzland als je een parfum hebt ontwikkeld of een kledinglijn hebt geproduceerd. Zo presenteerde Nikkie Plessen op 2 februari 2013 haar eigen kledinglijn. De collectie is een mix van trendy, zakelijk sexy, rock chic en boho-chic en geïnspireerd op vrouwen als Victoria Beckham, Blake Lively en Kate MossMaar nu komt haar collectie in opspraak doordat ze beschuldigd wordt van de ultieme fashion crime!
cover

Nikkie vertelde in een persbericht dat shirts met teksten op het moment erg hip zijn en dat zij meegaat in die trend, maar dat ze geen kleding heeft gekopieerd van andere ontwerpers.

collectie
collectie2
Modeduo Quince en Zoe Karssen van het Nederlandse label Zoe Karssen denken daar heel anders over en nemen juridische stappen tegen Nikkie Plessen.
Wij hebben moeten constateren dat Nikkie haar ontwerpen één op één gekopieerd zijn”, aldus het duo. Het gaat om de ontwerpen BOYS en Too Much Love Will Kill You. “Zoe Karssen wordt veelvuldig gedragen door internationale sterren als Cheryl Cole, Sandra Bullock, Keira Knightly, Kate Hudson, Emma Roberts, Chloe Moretz, Elle Fanning, Jessica Hart en Kylie Minogue.” 
zoekarssen

Het modeduo wil dat Nikkie stopt met het namaken van hun ontwerpen anders volgt een dwangsom. De kleding moet volgens de ontwerpers uit de handel. Ook eisen ze een schadevergoeding.

Niet alleen een aantal kledingstukken maar ook een aantal tassen uit de lijn lijken behoorlijk veel op high-end merken. Links zie je een tas uit de lijn van Nikkie Plessen en rechts zie je de Balenciage Phantom bagbags

Links zie je wederom een tas uit Nikkie’s lijn en rechts de paper bag van Céline.

bags1Zie en oordeel zelf.

Q; Nu je de foto’s hebt gezien, vind jij dit onder plagiaat vallen?

Advertenties

6 thoughts on “Nikkie by Nikkie Plessen collectie – Plagiaat?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s